top of page

Min kropp är min kropp

Jag skulle vilja presentera dig för ”Min kropp är min kropp-programmet”. Detta är ett gratis musikaliskt animerat förebyggande program för övergrepp på barn som erbjuder ett annat tillvägagångssätt för detta ämne som är svårt att prata om, med roliga, animerade, sjung-med-sånger.

Konsekvenserna av barnövergrepp för det drabbade barnet och för samhället som helhet är väsentliga, och utbildning är ett av de bästa sätten att förhindra att detta händer, eller åtminstone om ett barn redan befinner sig i misshandel, ge dem kunskap om vad de ska göra, och vem de ska vända sig till, för att få lite hjälp.

Ju tidigare vi kan lära barn om ämnet "kroppsäkerhet" desto bättre, och jag vet att detta program fungerar för barn från 3 års ålder, eftersom jag har presenterat detta för över 350.000 barn i USA med stor framgång.

Det som är bra med ”Min kropp är min kropp-programmet är att det kan läras ut av vem som helst. Socialarbetare, lärare, dagispersonal, föräldrar, efter-skolan-aktivitets-personal, idrottstränare och många fler. Det är enkelt, minnesvärt och öppnar kanalerna för kommunikation om ämnet barnmisshandel, vilket är av yttersta vikt.


"Hur närmar du dig unga barn med ämnet barnmisshandel?"

De flesta vuxna gillar inte att prata om ämnet misshandel, och tanken på att försöka närma sig unga barn på ett positivt sätt kan vara skrämmande. De roliga låtarna i det här programmet tillåter människor att engagera sig med barn på ett enkelt och positivt sätt.
 

Varför musik?


Sångar är också ett underbart sätt för barn att komma ihåg det viktiga budskapet som lärs ut eftersom de är interaktiva. Jag är säker på att ni alla kommer ihåg små sånger som ni lärt er som barn, dessa sånger och budskap kommer att stanna hos barnen och kommer också att vara en bra grund för framtida livs-lektioner.
En studie som involverade barn, publicerad i Journal of Music Therapy, visade att musik och lärande av nya sånger relaterar till en mer positiv självkänsla, vilket hjälper barn att må bättre i sig själva.

Så här använder du programmet:

 

Håll det roligt
Sångarna är roliga positiva animationer, introducerad av en tecknad karaktär kallad Cynthie. Sjung med, gör handrörelser, dansa, gör något för att försöka göra meddelandet minnesvärt.

Håll det enkelt
Unga barn behöver inte veta några "djupa" detaljer om misshandel, bara ge dem enkla regler:

1. Ingen ska skada dig
2. Ingen borde röra dina privata delar
3. Ingen ska ta bilder av dina privata delar
4. Om du har problem berätta det för någon
5. Håll inte hemligheter om någon skadar eller rör dina privata delar
6. Berätta för någon om du blir mobbad


Håll det positivt
Huvudmålet är att bemyndiga barn så att de känner sig positiva i deras egna kroppar, och säkra med vetskapen om att de har någon att prata med om det finns ett problem.

Det är en bra idé att hålla en brevskrivnings- eller teckningstimme efter varje lektion och be barnen att rita en bild om vad du har pratat och sjungit om eller kanske de kan skriva om något som har hänt med dem eller något som oroar dem.

Du kommer att få intressanta kommentarer från breven:

"Rör inte mina saker!!"

"Personligen har jag aldrig blivit misshandlad, men min yngre syster blev. Hon  berättade för min mamma efter att ha sett ditt program "

...... Eller något liknande den här bilden (höger) från en 5-årig som undersöktes vidare.

Jag föreslår alltid att du får barnen att stå upp och sjunga - de kommer att vara mer uppmärksamma än om de sitter ner och det är lättare att göra handrörelserna.

Translated by : Micaela Svanberg

Min kropp är min kropp
Så här använder du programmet:
"Hur närmar du dig unga barn med ämnet barnmisshandel?"
bottom of page